Grensgevallen - René Eijsermans

Vorige Artikel 49 van 51 Volgende
€ 16,95 (inclusief 9% btw)
Aantal

Het is 1933. Siem en Hannes zijn vrienden. Maar Siem woont in Nederland en Hannes in Duitsland, net aan de andere kant van de grens. En ze staan aan het begin van een van de grootste gebeurtenissen in de geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Kunnen Hannes en Siem nog wel vrienden blijven? Ze moeten keuzes maken die de rest van hun leven zullen bepalen. Of wordt dat voor hen gedaan? Aan welke kant staan ze eigenlijk?

Grensgevallen laat zien dat, ondanks dat je soms in een situatie wordt gedwongen, er altijd een keuze is. Goed of slecht staan nooit vast. Je neemt als individu beslis-singen over wie je bent en welke weg je zult gaan in het leven. Of je nu aan de ene of aan de andere kant van de grens woont.

 René Eijsermans, geboren in 1950 in Blerick (gemeente Venlo), is al een groot deel van zijn leven in de ban van de Tweede Wereldoorlog. De dertiger jaren, waarin Europa langzaam maar zeker op deze oorlog afstevende en het voor Nederland zo ingrijpende jaar 1940, staan bij hem centraal. Daarnaast is voor hem het menselijk aspect heel belangrijk: Wat deed deze periode met mensen, wat konden ze doen, maar vooral ook wat niet?

René doet intensief onderzoek naar allerlei sporen van de oorlog, zowel in Nederland als in België, Frankrijk en Duitsland. Hij is ook een van de rondleiders in de Peel-Raamstelling bij het Brabantse dorp Mill: ‘Het is een leuke en uitstekende kans om je kennis en inzichten met alle leeftijden te delen. Die ervaring inspireerde mij ook tot het schrijven van deze roman. Wie weet komt er nog wel meer!’

Specificatie Omschrijving
verzendkosten € 6,00
Specificatie Dit boek bevat 372 pagina's; formaat A5

Gastenboek

  • 09-11-2019 - It’s in fact very complex in this active life to...  lees meer
  • 06-11-2019 - отличное крео для донора отличное крео для донора отличное крео...  lees meer
  • 05-11-2019 - Oh! Wow its actually a comic and jockey YouTube video...  lees meer
Plaats een bericht
© 2013 - 2019 kaftmedia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel